Druga po redu poetsko-glazbena večer „Stih + stih = zbirka“ održana je jučer (ponedjeljak) u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Uz podršku Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i virovitičke Knjižnice, manifestaciju je organizirala Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije, koja okuplja nekoliko tisuća umirovljenika u 22 udruge od Pitomače do Orahovice. U povodu Valentinova, virovitičkoj publici predstavili su se pjesnici umirovljenici, od kojih je većina već izdala više vlastitih zbirki pjesama.

Okupljene, među kojima su bili zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, pozdravio je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz i pohvalio inicijativu za organiziranjem ovakvog događaja. 

Voditelju ove književne večeri, Trpimir Markotić, predstavio je umirovljenike pjesnike, a narednih 90 minuta, u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi te uz simpatične šale i dosjetke, posjetitelji su imali prilike čuti literarne radove pjesnika s našeg područja. Svojim stihovima posvećenima ljubavi predstavili su se Katarina Černeli, Đurđica Bistrović, Jadranka Biondić, Bernarda Smiljanić, Borislav Radanović, Željka Špoljarić, Ljubica Njegić, Julijana Miš-Nađ, Zvonko Ternjej i Jasmina Stanimirović. Stihove Dragice Stipanić i Antonije Šerer, koje nisu mogle prisustvovati ovoj književnoj večeri, pročitali su Tugomila Reder i Trpimir Markotić.

Oduševljenje književnim susretom nije mogla sakriti zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, koja se na kraju manifestacije obratila okupljenima istaknuvši koliko je uživala u pjesničkim stihovima te kakav sjajan primjer su pjesnici starije generacije mladim ljudima.

Glazbeni gost večeri bio je Matej Blažević, koji je svojim izvedbama na gitari uveličao večer.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)