Povodom Svjetskog dana čitanja naglas Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica organizirala je druženje djece drugih razreda Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić s popularnim virovitičkim radijskim voditeljima Ivanom Vidas i Tomislavom Maločom.

Na samom početku druženja voditelji su nas upoznali sa zanimanjem radijskog voditelja. Naglasili su da je u njihovom poslu čitanje naglas najvažnija metoda prenošenja informacija kojom se svakodnevno koriste. Djeci su približili kako nastaju vijesti, najave, kako se vježba glas i dikcija. Voditelji su pročitali nekoliko aktualnih dnevnih vijesti, a najhrabriji školarci i sami su se okušali u čitanju.

Uz zanimljivosti o poslu radijskog voditelja, djeca su imala priliku saznati kako je čitanje naglas ključno za razvijanje čitateljskih navika, u školskom uspjehu, te stjecanju znanja i vještina. Gosti su naglas pročitali bajku o vili, a veseloj i opuštenoj atmosferi pridonijele su zagonetke na koje su djeca trebala pronaći rješenje.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se od 2010. godine, a nastao je na inicijativu Svjetske organizacije LitWorld. Zahvaljujemo se našim radijskim voditeljima koji su nam pomogli da obilježimo Svjetski dan čitanja naglas.

I ovog puta knjižnica je bila puna malih posjetitelja kojima se uvijek radujemo. Zahvaljujemo se knjižničarki Vesni Zvečić i učiteljicama Korneliji Šarić i Snježani Volenik na suradnji koja će se nastaviti i dalje.