U vrlo ugodnom ozračju u Knjižnici je u srijedu, održana promocija zbirke Svakodnevno zavičajne autorice Natalije Bajer. Natalija predaje matematiku u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju, a ovo je njen šesti objavljeni naslov.

Na promociji su sudjelovali: književnica Slavica Sarkotić iz Siska, prof. Tibor Martan, sveučilišni specijalist dramske pedagogije iz Varaždina i moderatorica Katarina Topić, prof. hrvatskog jezika i književnosti. Zbirka sadrži trideset kratkih priča, ilustracije potpisuje Oliver Bašić, a nakladnik je Ogranak Matice hrvatske u Virovitici.
U ime Knjižnice nazočne je pozdravila Nela Krznarić, voditeljica Odjela za odrasle, a u ime Ogranka Dubravka Sabolić.

Književnica Slavica Sarkotić je istaknula da su autoričine priče tople, ljudske, a njeni likovi čeznu za bliskošću. Gotovo se sa svakim likom možemo poistovjetiti jer svima nam je potrebna ljubav. Prihvaćanje, razumijevanje, tolerancija, poštivanje različitosti su jedini ispravan put da postanemo bolji ljudi. Prof. Tibor Martan između ostalog je rekao da je autorica „pripovjedač” koji opisuje svakodnevicu i životne sudbine „običnih” i „malih” ljudi. Tiho i skrovito ulazi u njihove obitelji, misli i osjećanja dajući im važnost, priznanje i utjehu jer ustvari nema „malih” i „običnih” ljudi. Svaki čovjek je važan, svaki život je vrijedan jer svatko od nas ima svoju misiju.

Priče iz knjige vrlo nadahnuto čitala je Jelena Ivoš, učenica sedmog razreda OŠ I. G. Kovačića.