Za 34. susret Čitateljskog kluba Nije bilo slučajno čitali smo djelo hrvatskog književnika, novinara i kolumnista Ante Tomića: Čudo u Poskokovoj Dragi. Fabula je namjerno prepuna pretjerivanja jer je čitav roman  ironija mentaliteta, prožeta toplinom i simpatijom. Autor zapravo ispod slojeva naoko naivne i neuvjerljive radnje obuhvaća cijeli niz društvenih i političkih problema. Lagana i pitka satira s izraženom dinamikom i mnoštvom urnebesno smiješnih dijaloga naišla je na iskreno oduševljenje čitateljica.

Knjiga je ocjenjena visokom ocjenom odličan (4,8)

Ovoga puta pojedine članice pročitale su i dodatnu knjigu po izboru, japanskog autora Harukija Murakamija: Južno od granice, zapadno od sunca. Radi se o naizgled jednostavnoj prozi punoj egzistencijalnih i skrivenih životnih istina koja je izazvala vrlo živahnu raspravu uz oprečne dojmove i mišljenja.

Sljedeći susret održat će se 29.06.2003. u 19 sati. Čitat ćemo knjigu njemačkog autora Bernharda Schlinka: Žena kojoj sam čitao i knjigu po izboru domaće autorice Tisje Kljaković Brajić: U malu je uša đava.