U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici u utorak, 6. lipnja, otvorena je prva samstalna izložba Željke Francetić.

Sve prisutne na početku je pozdravio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz.

– Škola crtanja “Paleta” djeluje već preko 20 godina, a posljednje tri godine prisutna je u Virovitici. Željka Francetić školi se u Virovitici aktivno priključila od prvih dana. Svladala je razne crtačke i slikarske tehnike izgrađujući specifični slikarski identitet.Želim joj daljnje napredovanje te još puno slika i izložbi – naglasio je voditelj škole slikanja “Paleta” i Željkin mentor slikar Ivan Lovreković.

O svom slikarskom radu nešto je rekla i slikarica Željka Francetić.

– Sa slikanjem sam krenula u školi, gdje sam uz redovnu nastavu sudjelovala na brojnim školskim izložbama. Nakon školovanja život me je odveo drugim putem. Prije tri godine uključivanjem u Školu slikanja “Paleta” ponovno sam se vratila slikanju- objasnila je Željka Francetić, a njenu izložbu svečano je otvorio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Svi mi u sebi imamo neke talente. Neki pišu pjesme , drugi crtaju i slikaju. Međutim većina nas ih drži u četiri zida. Malo ih, kao Željka Francetić, ima hrabrost sa svojim radovima izaći pred javnost. Nadam se da će ovaj potez potaknuti i druge da svoje talente predstave široj javnosti – prilikom otvaranja izložbe naglasio je Ivica Kirin.

Izloženo je dvadesetak radova s motivima cvijeća te motivima iz prirode u tehnikama ulje na platnu, ulje na staklu i akril.

U glazbenom programu nastupio klavirski trio iz Glazbene škole Jan Vlašimsky u sastavu Tihana Marija Majetić, Filip Krznarić i Mihael Mojzeš.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)