Jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje je povodom Rokova i u sklopu Virolibera organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica bio je foto natječaj pod nazivom „Zašto volim knjižnicu” na koji je pristiglo 11 foto uradaka djece i mladih od 10 do 25 godina starosti.

Odgovore u foto obliku na retoričko pitanje naziva natječaja poslali su Hana Mikolić, Lena Knežević, Eva Perić, Jan Duršot, Petra Kovač, Ina Pejaković, Klara Moslavac, Antonela Lukša, Nives Široki, Eva Brkan i Karla Nađaković, a stručna komisija, ravnatelj Gradske knjižnice Robert Fritz, viša knjižničarka Silvija Perić i fotograf Matija Turkalj odabrali su i najuspješnije od njih.

Prvo mjesto osvojila je Hana Mikolić druga je bila Lena Knežević, a treće mjesto pripalo je Evi Perić.

– Radilo se o nijansama, jer svih 11 radova podjednako je dobro – rekla nam je Silvija Perić istaknuvši da foto natječaj u povodu Rokova provode već četvrtu godinu zaredom te da je ove godine stiglo najviše uradaka.

– Posebno nas to veseli i daje nam motivaciju da nam to i dalje bude u redovnim aktivnostima. Sva djeca koja su poslala uratke, osim što su dobri mali fotografi, dobri su i čitatelji. Uistinu je bilo teško odabrati najbolje fotografije, no uz pomoć „stručnog oka” Matije Turkalja to smo i uspjeli učiniti. U ovom natječaju su svi pobjednici, a zauzvrat će dobiti za trajnu uspomenu, svoju fotografiju otisnutu na kapafiksu – rekla je tom prigodom voditeljica foto natječaja Silvija Perić, a sve nazočne pozdravio je i zahvalio im na sudjelovanju ravnatelj Robert Fritz.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)