Na Viroliberu ispred virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, a koji se održava u povodu Dana grada, danas (nedjelja) je otvoren sajam knjiga na kojem izlaže izdavačica i urednica Sandra Pocrnić Mlakar i njena izdavačka kuća Beletra. Sutra će se na sajmu predstaviti i drugi izdavači. 

Prilika je to za sve ljubitelje beletristike, ali i stručne literature, da po povoljnim cijenama, a koje su niže i do 30 posto u odnosu na redovnu prodaju, nabave naslove iz žanra krimića, ljubića, ali i korisnih poslovnih priručnika, doznajemo. Moguće je kupiti i knjige vezane uz Slavoniju, brendiranje, ali i o prezentacijama koja će dobro doći ne samo studentima, menadžerima, konzultantima, već i – političarima, doznajemo. 

-Izlažemo neka svoja ranija, ali i novija izdanja, kao i novitete, među kojima i “Dan po dan” Jana Bolića, koji je objavljen prije deset dana. Cijene su snižene, a ovdje smo cijeli dan – ističe urednica S. Porcnić Mlakar. 

Gradska knjižnica i čitaonica pripremila je danas i zanimljivu radionicu za djecu, pod nazivom “Stara knjiga – nova umjetnost”, na kojoj su sudionici oslikavali naslovnicu vlastite knjige. 

A zatim su posjetitelji imali priliku uživati u dašku Japana na našim ulicama, u predstavi kazališta slika (kamishibai), u suradnji Knjižnice i Društva Naša djeca Virovitica.

Predstavu je izvela predsjednica Društva Željka Barić, a kroz pomične slike ispričala je priču o Crvenkapici u kontekstu odnosa dobra i zla. Svoj neizostavni obol ovom događaju dali su vrijedni srednjoškolci virovitičkog COOR-a, smjera pomoćni kartonažer i krojač, a koji su zaslužni za stvaranje cijelog uličnog kazališta te kostima. 

Podsjećamo kako se Viroliber nastavlja te da i danas u Knjižnici možete posjetiti sjajnu izložbu LEGO kockica u kojima uživaju i veliki i mali.  (www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc i GKiČ VTC)