Prizemlje Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici sinoć (utorak) je bilo premalo za veliki broj polaznika škole crtanja i slikanja “Paleta”, njihovih rođaka, prijatelja i ostalih zaljubljenika u umjetnosti, koji su ispunili prostor na otvaranju godišnje izložbe.

Na početku je sve nazočne pozdravio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici Robert Fritz.

-Već nekoliko godina godišnje izložbe Palete održavaju se u ovom prostoru i čini mi se da ovog puta imamo najveći broj posjetitelja do sada. Očekujem da se naša suradnja nastavi i idućih godina – naglasio je Fritz.

Nakon njega, sve nazočne pozdravio je voditelj škole Ivan Lovreković.

-Nakon završetka svake godine organiziramo izložbu radova naših polaznika, kako bi svi zainteresirani mogli vidjeti što su polaznici radili. Ova škola je otvorena za sve zainteresirane neovisno o njihovim godinama i likovnim afinitetima. U svakom od nas je skriven umjetnik, samo ga mi moramo probuditi – tom prilikom je rekao Lovreković.

Lovreković je na kraju polaznicima podijelio potvrde o završenoj prošloj školskoj godini.

Škola crtanja i slikanja “Paleta” u Virovitici djeluje tri godine, a osim u Virovitici djeluje u Pitomači, Koprivnici, Vrbovcu i Đurđevcu. Polaznici prolaze kroz stupnjeve obrazovanja, a neki od njih su u “Paleti” i više od deset godina.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)