Udruga za Down sindrom Virovitičko–podravske županije, u sklopu programa „Matematika kroz Numicon”, koji provodi uz financijsku podršku Virovitičko-podravske županije, 22. 9. je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici organizirala predavanje pod nazivom „Kako naučiti tu tešku matematiku?”

Predavačicu, inače predsjednicu Hrvatske zajednice za Down sindrom i Europske Down sindrom udruge, Dinku Vuković, predstavila je na samom početku predsjednica Udruge za Down sindrom VPŽ Marijana Matošina Ljulj.

Predavačica je tom prigodom pokazala na nizu konkretnih primjera iz prakse kako se matematika može približiti osnovnoškolcima, odnosno kako bi je lakše naučili. Tom prilikom prezentirana su didaktička pomagala za lakše učenje i svladavanje matematike s naglaskom na Numicon.

-Kroz životno iskustvo, za svog sina sam počela pripremati materijale za lakše učenje matematike. Time sam i drugim roditeljima, stručnjacima, nastavnicima i pomoćnicima u nastavi pomogla u približavanju matematike djeci s Down sindromom, ali i svim ostalim učenicima, kako bi ona bila lakša i jednostavnija te kako bi oni mogli biti što bolji i uspješniji u savladavanju iste – tom prilikom rekla je Dinka Vuković.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)