Bibliobusna služba Virovitičko-podravske županije danas (utorak) je krenula s radom. Tako će Bibliobusna služba obilaziti 13 općina i 25 naselja diljem županije, a sve u cilju kako bi stanovnicima koji se nalaze u slabije prometno povezanim područjima omogućili dostupnost knjižnične građe i aktivno sudjelovanje u mnogobrojnim kulturnim i obrazovnim aktivnostima te korištenju informacijskih izvora.

– Nakon dvogodišnjeg projekta „Potrubi za knjigu” i osnutka Bibliobusne službe Virovitičko-podravske županije, danas prvi puta Bibliokombi kreće na teren. Cilj ovog projekta je ravnopravnost usluga kako u ruralnim tako i urbanim sredinama te dostupnost knjižnične građe. Vrlo nam je bitno da ona bude dostupna na području cijele županije, odnosno da cijela županija bude pokrivena knjižničnom mrežom, što je i zakonska obveza. To smo i uspjeli ostvariti putem ovog europskog projekta– rekao je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz.

Voditeljica Bibliobusne službe VPŽ Elena Vampovac istaknula je kako je u prvom tjednu na rasporedu istok županije.

– Danas krećemo s radom i prva postaja nam je Josipovo. Nakon toga idemo u Sopje, Čađavicu, Crnac te Veliki Rastovac. Sutra su na rasporedu Zdenci pa Čačinci i u povratku stajemo u Pepelanama i Cabuni. U četvrtak obilazimo Novu Bukovicu, Mikleuš, Miljevce, Četekovac, Ćeralije i Voćin, a sljedeći tjedan na rasporedu je zapadni dio županije– kaže Elena.

Tako će u dva tjedna Bibliokombi obići svako stajalište, odnosno njih 35 na području Virovitičko-podravske županije. Trenutno Bibliobusna služba broji oko tri tisuće jedinica knjižnične građe, ali će se taj fond svake godine povećavati.

Članarina će biti besplatna za sve korisnike Bibliokombija.

(www.icv.hr, virovitica.hr)

Više informacija o službi možete pronaći na bibliobus.knjiznicavirovitica.hr.