Večeras (nedjelja) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvoren Mjesec hrvatske knjige 2023. Riječ je o manifestaciji koja se svake godine održava u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog i promiče knjigu i čitanje.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica Mjesec je otvoren gostovanjem Danijele Martinović i Branislava Glumca koji su međusobno predstavili svoje knjige, Branislav Danijelinu knjigu “Tuširanje duše”, a Danijela zbirku poezije “Jesen sobne biljke” Branisava Glumca. Večer je glazbenim ugođajem i na predivnim zvucima harfe začinila Doris Karamatić, dugogodišnja prijateljica Danijele Martinović.

Na početku večeri brojnu publiku virovitičke knjižnice, među kojima su bili i gradonačelnik Ivica Kirin, dogradonačelnica Vlasta Honjek-Golinac te predsjednica Gradskog vijeća Ivančica Fett-Škvarić, pozdravio je ravnatelj Robert Fritz koji je u uvodu otvorio Mjesec hrvatske knjige i objasnio ovogodišnji moto Manifestacije.

Nakon ravnatelja, riječ su preuzeli gosti koji su kroz zanimljive anegdote ispričali kako su se sprijateljili i kako su nastajale njihove knjige. Danijela je posebno istaknula kako ju je ustvari Branislav potaknuo na pisanje. Ono što je posebno dirnulo sve prisutne kroz cijelu večer jesu riječi koje su prepune optimizma, nade, ljubavi i vjere u dobre ljude.

Kako i priliči književnoj večeri, Danijela je prisutnima pročitala dio iz svoje knjige, a Nela Krznarić, voditeljica Odjela za odrasle Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, pročitala je dvije pjesme iz zbirke poezije Branislava Glumca. Na kraju večeri, ravnatelj je sve prisutne pozvao da poprate i ostala brojna događanja koja će se u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc)