U petak, 10. studenoga je u Knjižnici održano zanimljivo edukativno predavanje namijenjeno roditeljima. Radi se o savjetovanju u sklopu projekta “Osnaženo roditeljstvo za osnaženo dijete” Centra za osobni rast i razvoj – Pričaj mi o sebi. Gošće, a ujedno i voditeljice Centra su Andrea Oroš i Sanja Maslač Pavičić.
Uz pomoć psihoterapijskog pravca logoterapije prisutnim roditeljima približile su teme vezane uz ključne aspekte roditeljstva. Jedna od tema je uspostavljanje otvorene i iskrene komunikacije s djecom. Ništa manje važno svakako je postavljanje jasnih granica i pravila kako bi se djetetu olakšalo razumijevanje i prihvaćanje društvenih normi.
Kroz spomenute teme, na jednostavan i pristupačan način roditelji su dobili uvid u alate za bolje razumijevanje svoje djece te u pružanju podrške u razvijanju dječje emocionalne stabilnosti.
U projektu  “Osnaženo roditeljstvo za osnaženo dijete” Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica je partner Centru za osobni rast u razvoj – Pričaj mi o sebi.
Novo predavanja održati će se 8.12.2023. u 16 sati s jednako zanimljivim temama koje će osnažiti roditelje na putu odgoja djece sposobne za uspješno suočavanje sa životnim izazovima.