2. prosinca 2023. naši su knjižničari prisustvovali novom izdanju Bibliokona, stručnog skupa u organizaciji Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja s temom „Knjižničarski self-care i održivost dobrobiti knjižničara i korisnika”.

Konferneciju je otvorila Maja Lesinger, viša knjižničarka i ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga i održala kviz općeg znanja, a slijedila ju je Andreja Krenek koja je sudionike provela kroz godišnja doba i njihovu povezanost s mitologijom. Nakon nje na red dolazi Stjepana Kadić i pobliže predstavlja samostalnu evaluaciju života, kao i načine na koje možemo doći do boljeg shvaćanja samih sebe te poboljšati vlastitu sliku o životu.

Zatim su na red došla posterska izlaganja sa statistikom koja prikazuje aspekte zadovoljstva rada u knjižnici, kao i primjerima dobre prakse koji mogu dovesti do većeg zadovoljstva radom.

Kao zadnji program konferencije održan je wine & paint gdje su sudionici uz čašicu vina i razgovora oslikavali sliku na zadanu temu.