Dnevnik jedne preobrazbe iz babuške u boginju

Petom knjigom Puta boginje Daniela Uzelac obilježava deset godina od svog prvog posta, koji je pisala anonimno. Identitet je otkrila tek tri godine kasnije, u povodu izlaska prve knjige Buđenje boginje. Od tada, Put boginje stekao je petnaest tisuća pratitelja iz pedesetak zemalja svijeta, četrdeset tisuća mjesečnih pregleda i milijune pregleda ukupno. Četiri knjige Puta boginje dotiskuju se i dalje i šalju po cijelom svijetu. I ono najvažnije, pojam žene boginje ušao je u naš svakodnevni govor, pa čak i srednjostrujaški medijski prostor. Peta knjiga je esencija svih ideja iz prve četiri – tekstovi sve četiri knjige su destilirani i izdvojene su ideje koje lako potiču transformaciju iz babuške u boginju. No, kratki i jaki tekstovi pete knjige tek su jedna polovina metamorphosis procesa – piše Daniela Uzelac u uvodu – drugi dio transformacijske formule pišeš – ti! Pritom koristiš čarobne riječi. To su riječi koje izražavaju tvoje osjećaje, tvoje iskustvo, tvoje spoznaje, tvoje potrebe. Suočavanje s vlastitom istinom, njezino prihvaćanje i izražavanje ključni su faktori preobrazbe. Ti si alkemičarka koja vrši preobrazbu iz onoga što nisi u ono što zaista jesi. A tvoje usklađivanje sa stvarnim JA je kamen mudraca, životni eliksir i tajni sastojak svake kreacije i manifestacije. Ti si autorica svog života. Ti si autorica ove knjige. Ti pišeš ono što znaš da jesi i želiš biti.

Put boginje 1 Buđenje Boginje

Kako babuška može skinuti oklope starih uvjerenja, strahova i gorčine, osloboditi se uloge žrtve i preuzeti odgovornost za vlastiti život, razviti vedrinu i dobar osjećaj.

Put boginje 2 Ritam boginje

Kako se vodi ljubav i dostiže božanstvenost te zašto u suvremenom društvu seksualnost postaje način izbjegavanja intimnosti i bijeg od bliskosti.

Put boginje 3 Div i diva

Tko su div i diva, koji gledaju dalje od onoga što se može vidjeti i hrabro prevladavaju unutarnje i vanjske prepreke te postaju više od onoga što su bili.

Put boginje 4 Terra Magica

Zašto je potrebna evolucija svijesti da bi sjeme prelijepe budućnosti počelo klijati kao duhovna ostavština mitske zemlje sreće, mira i stvaranja.

Put boginje 5 Alkemičarka

Naglasci iz sve četiri knjige puta boginje i interaktivni dnevnik za osobni rast i preobrazbu iz babuške u boginju upotrebom čarobnih riječi. Put boginje 5 nema biografiju autorice, već je svaka čitateljica koautorica i kreatorica vlastitog osobnog razvoja.

 

Odlomci

Boginja zna da, svi ti ljudi oko mene su moj odraz. I zato bolje da se smiješim jer će mi sva ogledala vraćati osmjeh. Ako se „nekoga” bojim, to znači da se bojim nekog neistraženog aspekta sebe. Prostor fizičkog života je jedna velika soba s ogledalima.

 Boginja je uspješna. Prosječnost i uspješnost nemaju ništa zajedničkoga. Ukoliko imaš san, želiš uspjeti, imati stvari, činiti velike stvari, postati netko, postati boginja – nadrasti prosjek. Ne misli prosječno, ne radi prosječno, ne želi prosječno. Jer prosječnost privlači prosječnost. Veliko privlači veliko.

Boginja susreće svoga muškarca. On je tako uzbudljiv, inteligentan, snažan, pun ljubavi, tako poseban i seksi! Ali on nije postao takav pet minuta prije nego li ga je ona srela. Takva njegova osobnost je dugogodišnja navika usvojena beskonačnim ponavljanjima određenih kvaliteta. Božanstvenost je stvar posvećenog treninga.

 Babuška ne postaje boginja preko noći. Ona, koja je stala na put boginje, iz trenutka u trenutak bira biti u energiji boginje. Iz jedne u drugu scenu svakodnevice bira činiti stvari na način kako bi ih činila vizija boginje iz njezine mašte.

Žena puta boginje slijedi svoju najmoćniju ideju ženstvenosti i iste stvari čini drugačije. I tako se preobražava.

Čarolija puta boginje je u osmjehu. Osmjeh nije gluma. On je lijek. Rješenje. Protuotrov. Ako ne djeluje – povećaj dozu! Osmjeh mijenja sve. Pa čak i fizički izgled. Kad usne, posve bez razloga, oslobode osmjeh, um bude zbunjen. Misli stanu. Otpori nestanu. Ostaje slobodan energetski protok. Tada se sve lijepo u tebi automatski izražava