“Moje vrećice” naziv je samostalne izložbe ručno oslikanih torbi/vrećica, koje autorski potpisuje mlada Mia Klarić, učenica 6. razreda Osnovne škole V. Nazora u Virovitici.

Izložbu je večeras (ponedjeljak) u Gradskoj knjižnici i čitaonici otvorio ravnatelj Robert Fritz i tom prilikom pohvalio trud ove mlade i ekološki osviještene autorice koja likovima iz crtića, sada po drugi put, publici ima priliku predstaviti svoj rad na platnu, a u koji ulaže puno ljubavi, mašte i strpljenja. 

Da je Mia još od vrtićke dobi pokazivala talent za crte, linije, oblike i boje, otkrila je Ivana Molnar, voditeljica Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, koju ova vrijedna učenica pohađa već godinama. – Ona je talentirana i vrijedna djevojčica koja se trenutno zadržala na vrećicama, ali uvjerena sam da će Mia isprobavati još puno tehnika, motiva te da će oslikavati još puno raznih podloga i površina – naglasila je I. Molnar, koja je rekla kako Mia drugima može poslužiti kao primjer.  

Sama autorica publici je rekla nešto više o sebi, kako je jako kreativna, kako voli crtati svim tehnikama, a da je oslikavanje platnenih vrećica odabrala već nakon prvog primjerka koji joj se jako svidio.

-Dosad sam oslikala tridesetak njih. Zašto uopće oslikane vrećice? Zato što na svijetu ima puno plastike koja je štetna za prirodu. Moje vrećice su ekološki prihvatljive i mogu se koristiti više puta. Za oslikavanje samo jedne vrećice ponekad mi treba i više dana; nakon crteža zamišljenih oblika olovkom, potrebno je nanijeti jedan sloj boje, koji se mora osušiti prije slijedećeg sloja ili slojeva. Od preslikavanja na druge dijelove vrećicu štiti papir – objasnila je Mia kako nastaju njene maštovite kreacije na platnu.

Ovom prilikom zahvalila je svima koji je podržavaju, od roditelja i obitelji, prijatelja, razrednici i cijelom razredu koji ju je, uz ravnateljicu škole Sanjicu Samac, večeras podržao i čestitao na izložbi, preko mažoretkinja, prijateljice Ive Perić koja je događaj uveličala skladbom na gitari, do djelatnika Knjižnice koji njen talent prate od malih nogu.

Mijine oslikane vrećice zainteresirani mogu pogledati u Gradskoj knjižnici i čitaonici do 18. prosinca, kada će njena izložba poslužiti kao baza većoj izložbi kreativaca, a koji će se također predstaviti svojim radovima. 

(www.icv.hr, mlo)