Korisnici Učeničke zadruge i poludnevnog boravka Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica danas (petak) su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica organizirali prodajnu izložbu. Pod nazivom “Aktivni u zajednici”, prodajna izložba održana je u sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”, a na taj način ujedno su obilježili i Međunarodni dan osoba s invaliditetom. 

-Već tradicionalno obilježavamo Međunarodni dan osoba  s invaliditetom i to s ciljem da osobe s invaliditetom postanu aktivni članovi društva. Želimo da se i naši korisnici uključe što više u zajednicu, da ljudi prepoznaju što mi sve radimo, odnosno što korisnici rade sa svojim voditeljima, da vide naše radovi i u konačnici da prodamo svoje proizvode i tako potpomognemo svoju učeničku zadrugu – rekla je Stanislava Đurđević, ravnateljica COOR-a. 

Tako su se na izložbi mogle kupiti njihove poznate platnene torbe i kartonski proizvodi koje su izradili učenici srednje škole, zatim razni božićni ukrasi i dekoracije, adventski vijenci i još mnogo toga, a bila je organizirana i tombola. 

Izložbu su došli podržati i pročelnica Upravnog odjela za demografiju i obrazovanje VPŽ Martina Bunić, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Nikola Slavić, kao i ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz.

(www.icv.hr, ib)