Pjesmom, stihovima i glazbom predstavili su se večeras (ponedjeljak) brojni izvođači na Glazbeno recitatorskoj večeri pod nazivom “Ususret Božiću”, kojeg je u okviru Prosinca u gradu u Gradskoj knjižnici i čitaonici organizirao Ogranak Matice hrvatske u Virovitici.

U uvodnoj riječi dobrodošlicu je okupljenima poželio ravnatelj Robert Fritz, dok je predsjednica Ogranka Dubravka Sabolić naglasila kako je riječ o manifestaciji koja okuplja sve generacije, što im je kao Ogranku iznimno drago i što ih veseli. Večer je svojevrsna čestitka svim ljudima dobre volje za Božić i nadolazeće blagdane.

Najljepše želje pjesmom, glazbom i stihovima uputili su Petra Cabunac i Tena Blažević, polaznice dramske skupine Dječjeg odjela virovitičke Knjižnice, potom članice zbora Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici koje vodi mentorica Andrea Grdenić, a koje su u Viroviticu donijele dašak božićog ozračja otoka Iža, kao i Međimurja.

Tradicionalne pjesme poput Ave Maria i Pjevaj puče kršćanski izveli su mješoviti zbor Češke besede Virovitica, uz podršku zborovođe Rudolfa Halupe, dok je Mješoviti zbor Zajednice Mađara Virovitičko-podravske županije pod vodstvom Ištvana Karasconyja izveo Tihu noć i pjesmu posvećenu anđelu s neba.

A za kraj ove lijepe večeri u Knjižici učenici glazbenog sastava Tehničke škole Virovitica uz podršku voditelja Luke Mlinarića izveli su Tihu noć na harmonici i gitari. U društvu onih koji su uživali u atmosferi bila je i Tamara Štefanec, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice.

(www.icv.hr, mlo)