Članovi Čitateljskog kluba Nije bilo slučajno zajedno sa svojim voditeljicama Tatjanom Kovač i Silvijom Perić 19. siječnja 2024. posjetili su Varaždin. Razlog posjete bio je zajednički odlazak na dugo očekivanu kazališnu predstavu Slučaj vlastite pogibelji Kristiana Novaka.

Jedan od naših najznačajnijih suvremenih pisaca u napetoj priči o Međimurju prati likove koji se slamaju pred vlastitim dilemama i društvenim okolnostima. Kroz odnos prema sistemu, korupciji, slobodi, glavni likovi pretvaraju svoje živote u slučajeve vlastite pogibelji.

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu predstavu je režirao Ivan Plazibat, a glavne uloge tumačili su Dea Presečki kao Profa, Karlo Mrkša kao Marli, Marko Cindrić kao Trojnar, Ljubomir Kerekeš kao Japa, Hana Hegedušić kao Seka i dr.

Siječanjsku knjigu Slučaj vlastite pogibelji Kristiana Novaka prije rasprave u četvrtak, 25. 1. 2025., članovi Kluba doživjeli su i na ovaj, dramski način.

Ovo je još jedna aktivnost Erasmus+ projekta Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Čitajmo i mi!

U sklopu projekta virovitički knjižničari boravili su u Kopenhagenu od 20. do 25. 11. 2023. te su usavršili provođenje postojećih usluga poticanja čitanja odraslih korisnika ali i uvođenje novih. Planira se uvođenje novih čitateljskih klubova kao i poticanje čitanja korisnicima u ruralnim područjima. Jedna od novih aktivnosti koja je proizašla iz ovog projekta i kontinuirano će se provoditi je Čitateljski klub u gostima.

Ovaj projekt financiran je sredstvima Europske unije u okviru Erasmus+ programa u području obrazovanja odraslih.