Subotnje aktivnosti i druženja u novoj godini započela su pričom naziva Mala snježna pahulja. Nakon priče djeca su temperama na obojanom papiru crtala motive pahulja.

U ponedjeljak 15. 1. djeca Igraonice sa svojim roditeljima sudjelovala su na zanimljivoj kreativnoj radionici slikanja bojama za staklo na grafoliji. Nastale slike po uzoru na vitraj krase prozore Igraonice. Važnost zajedničkog druženja roditelja i djece je neupitna, jača osjećaj povezanosti te ima brojne pozitivne ishode za dječji psihofizički razvoj.

Druženja subotom nastavljena su  Pričom o tri snjegovića. Mali prstići izrađivali su snjegoviće od kartona koje su kasnije iskoristili kao okvir za fotografiranje. Radionica je održana u suradnji s Društvom Naša djeca Virovitica.

Tijekom siječnja, djeca su subotama također nastavljala druženje kroz program  Malac genijalac Virovitica. Programi su osmišljeni za djecu predškolskog uzrasta te nižih razreda osnovne škole, a djeca se kroz njih upoznaju s abakusom, aritmetičkim operacijama, matematičkim pojmovima, itd.

Prvi zimski mjesec završio je pričom pod nazivom Najbogatiji vrabac na svijetu. Na radionici su najmlađi poslušali istoimenu priču razmišljajući o važnosti međusobne podrške i dijeljenja s drugima. Izrađivali su kućice od rebrastog kartona u koje su smjestili svoje obojane vrapčiće.

(Ivana Molnar)