Silvija Perić,  djelatnica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica sudjelovala je kao pozvani panelist na 40. ZKD forumu “Od pozitivne energije do sinergije: 40 razloga za ZKD forum”.

ZKD forum program je edukacije i podrške knjižničarske zajednice za knjižničare iz svih vrsta knjižnica diljem naše zemlje. ZKD forum organizira Zagrebačko knjižničarsko društvo jednom mjesečno.

Povodom četrdesetog susreta nastojalo se iz raznih kutova dobiti odgovore na pitanja Što je u knjižničarsku zajednicu unio ZKD forum? Razvija li se u dobrom smjeru? Kakav je položaj knjižnica u današnje vrijeme?

Sudjelujući u raspravi Silvija Perić, zajedno s kolegicom iz Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” iz Koprivnice s kojom je sudjelovala na projektu Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja ”Putujuće knjižnice bez granica” u okviru Erasmus+ programa predstavile su sve mogućnosti koje ovakav program pruža. Govorile su i o upravo završenom Erasmus+ projektu Čitajmo i mi! Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te o projektima u kojima sudjeluje Knjižnica i čitaonica ”Fran Galović” iz Koprivnice.

(Silvija Perić)