Desmond Morris: Što je sreća

Knjiga pruža objašnjenja o različitim izvorima sreće. Postoje različite vrste sreće pa čak i one koje su antisocijalne ili opasne (hedonistička, natjecateljska, sanjarska, narkomanska, selektivna, misaona, moralistička, …). Autor razmatra sve mogućnosti u želji da se taj fenomen razjasni. Izvore sreće autor pronalazi u čovjekovim zoološkim korijenima. Osim svojih stavova o sreći, Desmond Morris je na kraju knjige zabilježio više definicija sreće koje su kroz stoljeća izrekli poznati umovi.

Jorge Bucay: Put sreće

Svi mi želimo biti sretni i najveći dio naših napora i snova usmjeren je tome cilju. Ali što je sreća zapravo? Je li stanje ili zbroj trenutaka? Koliko na nju utječe naše srce, a koliko naš razum? Kako je možemo postići, i možemo li je, na kraju krajeva, zadržati? Vjeran stilu pisanja kojim je osvojio milijune čitatelja diljem svijeta, proslavljeni argentinski psihoterapeut Jorge Bucay u Putu sreće ne nudi univerzalni recept za postizanje sreće, već mudar i dubok poticaj da – svatko za sebe – odgovorimo na izazov i pronađemo put koji do sreće vodi, a izvorište ima u našoj osobnosti i našim uvjerenjima.

Miljković Dubravka, Majda Rijavec: Tri puta do otoka sreće : psihologija sreće i dobroga života

Sreća i ugodno raspoloženje su kao i zdravlje: postanemo ih svjesni tek kada ih izgubimo. Na sreću i ugodu se brzo naviknemo i to nam bude neko sasvim uobičajeno stanje. U ovoj knjizi ćete naći veliki broj provjerenih i znanstveno utemeljenih podataka o tome kako postati i ostati sretan. U. njoj su navedeni i primjeri iz života manje ili više poznatih osoba o tome što oni smatraju srećom i kako su je nastojali ostvariti. U ovoj knjizi autorice su pokušale ogovoriti na pitanja: što je sreća, postoji li formula sreće, koji su uvriježeni mitovi o sreći, kako se osjećati sretno i koji su putevi do postizanja sreće i zadovoljstva. Tekst knjige je jednostavno i pristupačno napisan, s dosta humora, praktičnih savjeta i citata.