Borošić, Josip ; Cvjetković, Bogdan ; Šimala, Mladen: Proizvodnja rajčice, paprike i patlidžana : kako do vrhunskog povrća?. Zagreb: Gospodarski list, 2016.

Priručnik je prilagođen svima ; malim, srednjim, ali i velikim proizvođačima koji proizvode povrće na otvorenom i u zaštićenim prostorima. Uz značaj i biološka svojstva, poseban je naglasak stavljen na uvjete proizvodnje, potrebe za hranivima i gnojidbu, uzgoj presadnica, kao i sve mjere njege usjeva. Uz podrobne opise simptoma bolesti jednostavnije je odrediti uzročnika, a uz detaljnu biologiju i smjernice zaštite moguće je pravovremenom aplikacijom sredstava suzbiti bolesti ili ih svesti na najmanju moguću mjeru, te sprječiti njihovo daljnje širenje. Također, opisani su najčešći štetnici i štete koje uzrokuju, te načini suzbijanja.

Benko, Božidar ; Šubić, Milorad: Proizvodnja lisnatog povrća. Zagreb: Gospodarski list, 2019.

U priručniku proizvodnja lisnatog povrća prenesene su najnovije spoznaje u uzgoju salate (endivija i radič), špinata, blitve, matovilca te rikole, agrotehnika proizvodnje (uključivši i hidroponski uzgoj), brojne bolesti, štetnici te najčešći korovi i njihovo suzbijanje (kemijske, biološke i mehaničke mjere). Priručnik je namijenjen poljoprivrednim proizvođačima, studentima, hobistima i svima zainteresiranima za proizvodnju vrhunskog lisnatog povrća.

Fortier, Jean-Martin: Alati u ekološkom povrtlarstvu. Zagreb: Planetopija, 2024.

Poznati kanadski stručnjak za ekološki i biointenzivni uzgoj povrća u ovom vodiču donosi sve što trebate znati o alatima neizostavnima za uzgoj na malim površinama. Bilo da ste profesionalac ili amater, alati predstavljeni u ovoj knjizi uštedjet će vam puno vremena, omogućiti da povećate svoju produktivnost i, što je najvažnije, poboljšati ergonomiju na radnom mjestu. U ovoj je knjizi uz brojne ilustracije predstavljena oprema koja se upotrebljava za pripremu tla, sadnju, navodnjavanje, zaštitu usjeva i berbu. Preporuke Jean-Martina Fortiera posebno su osmišljene za male farme na kojima se uzgajaju raznolike kulture, a većina predstavljenih alata savršeno je prilagođena vrtlarstvu i uzgoju povrća u obiteljskom vrtu.