Tomislav Zagoda, Dario Kukić: NOGOMET – Ilustrirana povijest najvažnije sporedne stvari na svijetu

Nitko ne zna tajnu nogometa, zašto je toliko popularan i zašto je postao „najvažnija sporedna stvar na svijetu“. Ne znamo ni mi. Ali u ovoj ćeš knjizi doznati kako je nogomet nastao, tko su glavni „krivci“ da se proširio svijetom i koja su njegova najveća imena. Kako je Pelé dobio nadimak?
Zašto je Messi završio u Barceloni? Kakve veze imaju tanin i početak nogometa u Hrvatskoj? Koji je prvi ženski klub na svijetu, i još mnogo, mnogo toga.

Izvor: skolskaknjiga.hr

Krešimir Butković: 50 nogometaša zbog kojih volimo nogomet

Zavirite i saznajte tko su velikani hrvatskih i svjetskih nogometnih travnjaka čiji su genijalni potezi i umijeće promijenili svijet nogometa. Uz poznata imena kao što su Lionel Maessi, David Beckham, Diego Armando Maradona i mnogi drugi, u knjizi se nalaze i hrvatski nogometaši: Luka Modrić, Zvonimir Boban, Davor Šuker i Robert Prosinečki. Uronite u živote i postignuća genijalnih nogometaša zbog kojih je nogomet postao najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Izvor: hocuknjigu.hr

Vitomir Spasović: Super Luka

Priča je to o dječaku koji je zbog strašnog rata, koji se sručio i na njegovo malo dalmatinsko selo Modrići nedaleko od Obrovca, zajedno sa obitelji izbjegao iz svog doma. Uspio je ponijeti samo loptu, od koje se nije odvajao. Djeca kao djeca. Luka i prijatelji uvijek bi našali neki prostor gdje bi zaigrali nogomet. Tu igru mogla je prekinuti samo sirena za opasnost, a onda bi vesela družina jurnula prema skloništu, utrkujući se tko će stići prvi. Nakon prolaska opasnosti, utakmica bi se nastavljala u istom žaru. Godinama kasnije Luka Modrić, igrajući na najpoznatijim nogometnim stadionima i u velikim klubovima, postao je jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Izvor: ljevak.hr