Na Međužupanijskom stručnom skupu stručnih suradnika knjižničara Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-Moslavačke i Virovitičko-podravske županije održanom u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica sudjelovala je Silvija Perić, voditeljica Matične razvojne službe za narodne i školske knjižnice.

U izlaganju Stvarnost vs. Standard u školskim knjižnicama  Silvija Perić zajedno s voditeljicama Matične razvojne službe za narodne i školske knjižnice Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-Moslavačke, Nedom Adamović i Dunjom Holcer  prezentirale su stanje školskih knjižnica triju županija. Izradile su analizu  i napravile usporedbu sa Standardom za školske knjižnice u četiri kategorije, veličine fonda, godišnja nabava, financiranje školskih knjižnica i prostor školskih knjižnica.

Skup pod nazivom Cjelodnevna škola i školska knjižnica  je uz pozvane izlagače, doc. dr. sc. Ivana Uldrijana i izv. prof. dr. sc. Irene Sever Globan okupio preko pedeset školskih knjižničara iz navedenih županija te su se na jednom mjestu razmjenjivale bogate prakse i iskustva školskih knjižničara.

Silvija Perić