Tema koja se obrađivala kroz razne aktivnosti bila je prapovijest.

Tijekom prvog dana djeci su kroz prezentaciju prenesene osnovne činjenice iz tog davnog doba.

Neke zanimljivosti o kojima se razgovaralo su prapovijest kao najduže i najstarije razdoblje te njezina podjela. Veliku pažnju kod djece pobudile su informacije o našim precima i razvoju čovjeka, kako su izgledali, kakav život su vodili i gdje su živjeli. Na fotografijama smo uspoređivali izgled kromanjonca s izgledom današnjeg čovjeka. Upravo je crtanje čovjeka kako je izgledao nekada i sad bio prvi likovni zadatak našeg druženja.

Drugog dana razgovarajući o prvim nastambama koje su bile u pećinama, zemunicama i sojenicama uočili smo kako su već u pećinama postojale brojne slike životinja i ljudi. Iz slika se može zaključiti kako su naši preci već tada eksperimentirali s umjetničkim medijima te smo inspirirani pećinskim slikama izradili našu pećinsku sliku. Materijal koji se koristio za nastale slike je pijesak, ljepilo i akrilne boje. Pećinska slika izrađivala se tijekom dva dana.

Četvrtog dana posjetili smo Gradski muzej Virovitica u kojemu nas je dočekala arheologinja Sanja Baškarad koja nas je provela kroz dio muzejske zbirke. Drugi dio posjete proveli smo zamišljajući se u ulozi arheologa.

Posljednji dan prvog ljetnog tjedna bio je rezerviran za izradu odjeće od različitih materijala naših predaka.