Gellatley, Juliet: Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan. Zagreb: Vegan, 2007.

U knjizi se razjašnjavaju sva pitanja i dileme vezane uz vegetarijanstvo kao način prehrane i kao svjetonazor. Onima koji već jesu vegetarijanci namijenjena su objašnjenja koja mogu podastrijeti svojoj okolini a odnose se na ubijanje životinja, zarade velikih lanaca brze hrane i dr. Knjiga pruža informacije o ekologiji, prehrani, zdravlju i ljudskim predrasudama svima koji žele tek postati vegetarijanci ali i onima koji iz dana u dan vode iste bitke zbog svog odabira.

Popić, Itana: Vegetarijanska kuhinja. Rijeka: Naklada Uliks, 2009.

Vegetarijanska kuhinja je sastavljena od probranih i iskušanih recepata za pripremu raznovrsnih i ukusnih jela od povrća. Jela su pripremljena tako da su korištene namirnice i načini pripreme ustaljeni u našoj domaćoj kuhinji. Recepti su popraćeni vrhunskim fotografijama, a knjiga donosi opis i hranjive sastojke svih vrsta povrća korištenih kod pripreme jela. Bez obzira jeste li vegetarijanac ili povrće koristite kao ukusan prilog, ova će vam knjiga s brojnim novim receptima i idejama omogućiti da sebi i svojoj obitelji poslužite raznolike i zdrave obroke.

Kupfer-Koberwitz, Edgar: Naša braća životinje: razmatranje o etičnom življenju. Zagreb: Vegan, 2007.

Edgar Kupfer-Koberwitz bio je pregovarač savjesti kojega su nacisti osudili kao ’snažnu osobu koja samostalno razmišlja’. Spoznavši bol i patnju, kroz pisma prijatelju Kupfer-Koberwitz govori o osjećajima životinja i čovjekovu nehumanom odnosu prema njima. Esej ˝Naša braća životinje˝, pisan u formi četiriju pisama, je ne samo lijepo književno djelo već i mala zbirka etičkih promišljanja o našim postupcima prema životinjama.