Natječaj za kratku priču

Literarni natječaj naziva 'izGradi Priču o suTra' zahtjeva od prijavitelja da pomoću alata Chat GPT - Open AI napišu spekulativno fikcijsku priču od najviše 500 riječi na temu 'Virovitica u budućnosti'. Na email knjiznicavirovitica@gmail.com potom treba poslati prijepis priče i snimku zaslona korištenja AI alata. Slijede nagrade!

I (naši) korisnici su (vaši) korisnici

Naša knjižnica i školska knjižnica OŠ Ivane Brlić Mažuranić provode višegodišnju suradnju na projektima i programima. Program 'Knjige koje sele da druge uvesele' se sastoji od međuknjižnične stacionarne posudbe više desetaka knjiga iz naše knjižnice u školsku. Uglavnom se radi o ne-lektirnim djelima kojima potičemo čitanje djece OŠ uzrasta. Sada će učenici predstaviti pročitano i nastojati zainteresirati za čitanje svoje razredne kolege!

Knjiga & Konzola

Turnir u elektroničkim igricama na PlayStation 5 i Virtual Realityju. Između ostaloga, igramo FIFA-u! Nagrade za nauspješnije natjecatelje! Požurite s prijavama!

Prespavanac u Knjižnici

Dvadesetak djece viših razreda OŠ će prespavati u vrećama za spavanje u našoj knjižnici. Projicirat ćemo im SF filmski maraton, a znanstveno-fantastičnu priču će im pročitati gost iznenađenja! Požurite s prijavama, broj mjesta je ograničen!

Pub kviz u knjižnici

Trivia kviz koji će voditi i moderirati prof. geografije, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish. Tri kruga pitanja će pokriti pitanja vezana uz temu ovogodišnje Noći knjige, pitanja široko vezana uz knjižničarsko zanimanje i opće teme. Od 19 sati će biti organiziran kviz za mlade do 25 godina, a nakon toga od 21 sat za sve starije. Ekipe se sastoje od 3 do 5 članova. Požurite s prijavama, broj ekipa je ograničen na 10. Osigurane su nagrade za najbolje!

EKO za Dan planeta Zemlje

Predstavljanje knjige RokOtok Domagoja Jakopovića Ribafisha i njegovo predavanje počinje u 10 sati. Nakon toga planiramo provesti EKO akciju čišćenja i sadnje te primijeniti prethodno naučenu teoriju! Ovim 'Jutrom knjige' ćemo obilježiti Dan planeta Zemlje.

Skip to content